Asociatia Sf. Damian - Ingrijire varstnici

0332.801.480

Noutati

08.10.2021
Cercetarea „Rolul cognițiilor și factorilor de personalitate care influențează gradul de deschidere al vârstnicilor față de serviciile sociale la domiciliu”

Asociația Sf. Damian din Iași are bucuria de a anunța publicarea cercetării „Rolul cognițiilor și factorilor de personalitate care influențează gradul de deschidere al vârstnicilor față de serviciile sociale la domiciliu” disponibilă în format pdf (vezi mai jos). Lucrarea contribuie la înțelegerea modului în care factorii de personalitate modulează reacțiile vârstnicilor și influențează relația acestora cu furnizorii de servicii sociale. „Rolul cognițiilor și factorilor de personalitate care influențează gradul de deschidere al vârstnicilor față de serviciile sociale la domiciliu” este o cercetare originală și inedită, fiind utilă: • reprezentanților instituțiilor publice, decidenților și specialiștilor cu rol în formularea politicilor de asistență socială pentru adecvarea programelor de asistență si îngrijire pentru vârstnici; • specialiștilor (asistenți sociali, psihologi etc.) care oferă servicii socio-medicale vârstnicilor pentru personalizarea planurilor de îngrijire și asistență. Cercetarea a fost elaborată în cadrul proiectului „Nicăieri nu-i ca acasă”, cod SMIS 127694, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

16.10.2019
Asociația Sf. Damian te invită să te alături echipei sale de voluntari!

Până pe 31 octombrie 2019 te provocăm să faci primul pas în a lupta pentru o comunitate mai sănătoasă, mai autonomă și mai informată.

Dacă ești o fire deschisă, ambițioasă și ești dornic de a te dezvolta personal și profesional alături de o echipă de voluntari devotați și implicați și de o echipă de profesioniști, nu îți rămâne decât să trimiți CV-ul la adresa voluntar@ingrijirevarstnici.ro  

Odată ce primim CV-ul tău te contactăm și stabilim o întâlnire în care să ne povestești mai multe despre tine și noi îți vom spune ceea ce nu știi încă despre Asociația Sf. Damian și activitățile sale.

Ce urmează? Dacă în urma întâlnirii ajungem împreună la concluzia că vrei să faci parte din echipa noastră, împărtășind aceleași valori și principii, nu ne rămâne decât să îți oferim toată atenția și cadrul necesar dezvoltării tale personale și / sau profesionale.

Nimic mai simplu! Așteptăm cu nerăbdare aplicațiile voastre!

Îndrăznește să fii mai bun!

12.07.2019
165 de vârstnici din municipiul Iași și din comuna Dobrovăț, județul Iași vor beneficia de îngrijire la domiciliu

Asociația Sf. Damian din Iași, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Nicăieri nu-i ca acasă”, cod SMIS 127694, al cărui scop este creșterea accesibilității la servicii de îngrijire socio-medicală (îngrijire personală, medicală, kinetoterapie) și consiliere psihologică la domiciliu, pentru reducerea gradului de dependență a persoanelor vârstnice vulnerabile.

Proiectul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani și cu situație medicală și socială dificilă din municipiul Iași și comuna Dobrovăț, județul Iași.

Principalul rezultat al proiectului este îngrijirea la domiciliu a 165 de persoane vârstnice.

Valoarea totală a proiectului este de 1.090.965,41 lei, din care 927.320,63 lei valoarea cofinanțării UE.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni (iunie 2019 – mai 2021).

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Date de contact:

Asociația Sf. Damian

Tel.: 0332 455 822

E-mail: contact@ingrijirevarstnici.ro

06.09.2016
60 de vârstnici din Municipiul Iași vor beneficia gratuit de îngrijire socio-medicală și paliativă la domiciliu

În cadrul proiectului „Casa vârstnicilor e acasă”, finanțat de Municipiul Iași în baza Legii 350 / 2005 și implementat de Asociația Sf. Damian, 60 de vârstnici vor beneficia gratuit de îngrijire socio-medicală și paliativă la domiciliu.

Proiectul se adresează vârstnicilor afectați de boală, lipsiți de sprijin şi marginalizați de către comunitate.

Îngrijirile la domiciliu constau în servicii de asistență socială, servicii de îngrijire medicală (consultații medicale, electrocardiograme, administrare tratamente injectabile, perfuzii, tratare escare, îngrijire canulă traheală / tub de dren / fistulă / stomă, schimbare pungă colostomă, aplicare / schimbare sondă vezicală, testare glicemie, monitorizare parametri fiziologici precum tensiune arterială, puls, temperatură), servicii de îngrijire personală (toaletă parțială și generală, schimbare scutec, clismă, prevenire escare decubit, hrănire – hidratare, efectuare cumpărături) și scutece gratuite.

Pentru includerea în proiect vârstnicii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative:

  1. vârstnici imobilizaţi la pat sau vârstnici aflați în stadiile terminale ale unor boli;
  2. venit net pe membru de familie nu mai mare decât salariul minim net pe economie.

Solicitările se transmit Asociației Sf. Damian telefonic la numărul 0332.801480 sau pe e-mail la adresa secretariat.asd@gmail.com

14.04.2016
GALERIA VIZUALĂ A BUNELOR PRACTICI ÎN ÎNGRIJIREA SOCIAL-MEDICALĂ A VÂRSTNICILOR

Asociația Sf. Damian vă invită la evenimentul de informare și comunicare prilejuit de închiderea proiectului „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”, care va avea loc joi, 21 aprilie 2016, începând cu ora 10:30, la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași.

Acest eveniment își dorește să pună în valoare activitatea profesioniștilor și voluntarilor care până în prezent și-au adus contribuția la dezvoltarea de programe socio-medicale adresate uneia dintre probleme sociale majore din România și, în mod special, din județul Iași – nevoile vârstei a treia și asistența socio-medicală a vârstnicilor din mediul urban cât și rural, unde accesibilitatea serviciilor socio-medicale este redusă.

CONFERINȚA DE PRESĂ

Evenimentul va fi deschis de conferința de presă care va aduce în atenție efectele programelor de asistență socio-medicală la domiciliu pentru vârstnici în contextul socio-demografic de îmbătrânire a populației județului Iași, confirmat de statistici și cercetări sociologice.

GALERIA VIZUALĂ A BUNELOR PRACTICI

Galeria vizuală a bunelor practici în îngrijirea social-medicală și paliativă la domiciliu este un spațiu de cunoaștere, prin imagine și dialog, a modului în care se desfășoară „pe teren” îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor.

În Galeria vizuală a bunelor practici, invitații, reprezentanții mass-media și studenții, se vor putea informa asupra modelelor de activitate practică și vor putea adresa întrebări echipei de îngrijire și voluntarilor proiectului.

Pentru confirmarea participării și informații suplimentare ne puteți scrie la adresa secretariat.asd@gmail.com sau ne puteți suna la telefon 0332.801480, persoană de contact Bogdan Butuc, coordonator proiect.

Proiectul „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi: www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

Agenda evenimentului

Ziua: joi, 21 aprilie 2016

Locația: Colegiul „Sfântul Nicolae” str. Agatha Bârsescu nr. 9 (în imediata vecinătate a Primăriei Municipiului Iași și a Teatrului Național Iași), tel. 0232.235.691

Program:

Ora

Activitatea

10:30 – 10:50

Primirea și înregistrarea participanților

10:50 – 11:00

CONFERINȚA DE PRESĂ

11:00 – 11:30

GALERIA VIZUALĂ A BUNELOR PRACTICI

Întrebări din partea invitaților, studenților și a reprezentanților mass-media prezenți la eveniment

Cocktail

 

Vă așteptăm.

01.10.2015
Asociația Sf. Damian a lansat prima ediție a „Barometrului vârstei a treia. Județul Iași”

Cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor în vârstă, Asociația Sf. Damian a lansat astăzi, 1 octombrie 2015, studiul sociologic „Barometrul vârstei a treia. Județul Iași” și proiectul „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”.

Barometrul a fost gândit ca un instrument de participare al populației vârstnice la definirea principalelor probleme cu care se confruntă, pentru a oferi direcții de acțiune concrete specialiștilor și instituțiilor cu preocupări în programe de „îmbătrânire activă” și de asistență socio-medicală.

Cercetarea de tip cantitativ s-a derulat în perioada aprilie-august 2015 pe un eșantion alcătuit din 710 subiecți cu vârsta peste 65 de ani. Demersul se succede activităților desfășurate în cadrul proiectului „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”, scopul analizei fiind furnizarea de informații generale privind problemele și nevoile specifice pe care le au vârstnicii din județul Iași. Fiecare dintre temele abordate și concluziile formulate în partea finală a raportului pot constitui subiecte de reflecție pentru autoritățile publice și pentru entitățile interesate să contribuie în mod direct la adecvarea optimă a serviciilor de asistență dedicate vârstnicilor.

Prin proiectul „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, se acordă gratuit servicii social-medicale și paliative unui număr de 150 de vârstnici din Județul Iași.

Pentru a consulta rezumatul studiului „Barometrul vârstei a treia. Județul Iași” click aici.

Pentru a consulta versiunea integrală a studiului click aici.

30.09.2015
Lansare studiu „Barometrul vârstei a treia - Județul Iași”

Fidelă misiunii sale de implicare în programe de îmbunătățire a calității vieții vârstnicilor din mediul urban și rural al județului Iași, exprimată mai ales prin acordarea de servicii de îngrijire social-medicală și paliativă la domiciliu, Asociația Sf. Damian vă prezintă prima ediție a Barometrului vârstei a treia. Județul Iași.

Barometrul a fost gândit ca un instrument de participare al populației vârstnice la definirea principalelor probleme cu care se confruntă, pentru a oferi direcții de acțiune concrete specialiștilor și instituțiilor cu preocupări în programe de „îmbătrânire activă” și de asistență socio-medicală.

Cercetarea de tip cantitativ s-a derulat în perioada aprilie-august 2015 pe un eșantion alcătuit din 710 subiecți cu vârsta peste 65 de ani. Demersul se succede activităților desfășurate în cadrul proiectului „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”, scopul analizei fiind furnizarea de informații generale privind problemele și nevoile specifice pe care le au vârstnicii din județul Iași. Fiecare dintre temele abordate și concluziile formulate în partea finală a raportului pot constitui subiecte de reflecție pentru autoritățile publice și pentru entitățile interesate să contribuie în mod direct la adecvarea optimă a serviciilor de asistență dedicate vârstnicilor.

Lansarea studiului Barometrului vârstei a treia. Județul Iași va avea loc în data de 1 octombrie 2015 de Ziua internațională a persoanelor în vârstă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa de oaspeți „Sfântul Nicolae”, începând cu ora 09:45.

Pentru a citi versiunea on-line click aici.

Pentru a descărca în format pdf click aici.

13.07.2015
Vino cu noi în Caravana medicală!

În perioada 1-3 august 2015, va porni la drum prima Caravană medicală!

Dacă vrei să-ți petreci într-un mod inedit vacanța de vară, să cunoști oameni noi și să faci o faptă bună, atunci alătură-te echipei de voluntari ai caravanei!

Trimite CV-ul și scrisoarea de motivație la adresa de e-mail secretariat.asd@gmail.com!

Prin acest eveniment, derulat în cadrul proiectului „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, Asociația Sf. Damian dorește facilitarea accesului la servicii socio-medicale a persoanelor vârstnice din satele Săveni (comuna Gropnița), Vladomira (comuna Trifești) și Mironeasa.

Bătrânii din aceste comunități vor beneficia de consiliere și sprijin socio-medical specializat, iar alături de membrii echipei de îngrijire, vor fi prezenți voluntari, tineri studenți ai facultăților de medicină, asistență socială și psihologie. Pentru derularea în condiții optime a activității, ne bucurăm de sprijinul preoților parohi din satele anterior menționate.

Printre activitățile specifice  pe care Asociația Sf. Damian le va realiza în decursul caravenei, enumerăm: monitorizare tensiune arterială, puls, respirație, temperatură, glicemie, realizare de EKG-uri, calcularea indicelui de masă corporală, aplicare de masaje locale, kinetoterapie, mini-traininguri de familiarizare cu termenii medicali, facilitarea exprimării emoțiilor și multe altele. Prin această acțiune ne dorim o cunoaștere mai bună a nevoilor de îngrijire și asistență socio-psiho-medicală pe care le au vârstnicii din comunitățile rurale pe care le vom vizita!

Detalii se pot obține de la asistent social Ștefana Pocneț, la numărul de telefon 0769.003.007.

11.03.2015
Selectăm voluntari!

Cui ne adresăm?
Studenţilor şi masteranzilor cu studii în domeniile asistență socială, kinetoterapie, medicină, psihologie și sociologie.

Descriere:
Participând la programul de voluntariat organizat de Asociația Sf. Damian îți vei îmbogăți abilitățile practice specifice domeniului de studii în cadrul unei echipe de tineri viitori specialiști - asistenți sociali, kinetoterapeuți, medici, psihologi, sociologi - care desfășoară activități interdisciplinare de asistență a persoanelor vârstnice.
Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Oferim:
- oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională;
- posibilitatea de a pune în practică abilităţile de cercetare și consiliere specifice domeniului de studiu;
- adeverință de voluntariat, fișe personale cu activitatea desfășurată și scrisoare de recomandare pentru obținerea unui loc de muncă (conform Legii nr. 78 din 2014, activitatea de voluntariat se recunoaște drept experiență profesională).

Calendarul selecției:
până pe 22 martie 2015 – Primirea CV-urilor și a scrisorilor de motivație
23 - 27 martie 2015 – Interviuri voluntari
1 - 2 aprilie 2015 – Semnarea contractelor de voluntariat

Dacă te consideri persoana potrivită pentru a fi voluntar, trimite CV-ul și scrisoarea de motivație la secretariat.asd@gmail.com cu subiectul: Voluntar.
Persoană de contact: Ștefana Pocneț, telefon 0769.003007.

19.01.2015
Invitație la procedura de achiziție a unui atutoturism

Pentru a putea asigura deplasările echipei de medici, asistenți și infirmieri la domiciliile vârstnicilor din mediul rural în scopul acordării de îngrijiri social-medicale și paliative, lansăm o nouă invitație de participare la procedura de achiziție a unui autoturism. Termenul de depunere a ofertelor este 28 ianuarie 2015. Detaliile necesare întocmirii și transmiterii ofertelor se regăsesc în documentele atașate.

Vă mulțumim!

19.01.2015
Suntem prezenți și în mediul rural!

Pentru că dorim să acordăm îngrijiri vârstnicilor acolo unde este nevoie de noi, anunțăm cu bucurie extinderea ariei de intervenție a serviciului de îngrijire la domiciliu și pentru vârstnicii din întreg mediul rural al județului Iași.

23.12.2014
Invitație de participare la procedura reluată pentru achiziția unui autoturism - cod CPV 34110000-1

Invitația de participare, documentația de atribuire și formularele pot fi descărcate prin accesarea următoarelor link-uri:

09.12.2014
Susține-ne în „Campionatul de bine”

Susține și tu proiectul Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu în Campionatul de Bine!

În cele mai multe cazuri, depresia și problemele de sănătate ale vârstnicilor apar pe fondul singurătății. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia asupra singurătății, clasând singurătatea pe primul loc în topul factorilor care afectează sănătatea persoanelor de vârsta a treia: „Este timpul să dăm o importanţă mai mare implicaţiilor emoţionale şi psihologice ale singurătăţii în care trăiesc un număr tot mai mare de persoane în vârstă”.

Încercăm împreună să schimbăm realitatea în care vârstnicii se află oferindu-le din puținul nostru și lor.

Fiecare din noi îi putem ajuta! Orice sumă donată poate contribui la fericirea lor!

Cum se donează?

Pentru a putea dona trebuie să deții un card bancar! Nu se percep comisioane!

Donația se realizează în 3 pași:

1. - accesează pagina proiectului: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Ingrijirea-varstnicilor-la-domiciliu

2. - apasă butonul „Donează” și completează câmpurile afișate

3. - vei fi redirecționat pe pagina www.euplatesc.ro unde se completează detaliile donației

Tranzacția on-line cu cardul este 100% sigură! Platforma www.bursabinelui.ro pe care se desfășoară „Campionatul de bine” este o platformă de donații necomisionabile dezvoltată de către Banca Comercială Română, iar securizarea tranzacției este realizată de către EuroPayment Services s.r.l (EuPlatesc.ro).

Vă mulțumim!

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Conținutul acestui website nu reprezinta in mod necesar poziția oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor revine initiatorilor websiteului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați ww.eeagrants.org.